+31 654292305 info@in-jou.nl

VEELGESTELDE VRAGEN:

[expand title=”Wanneer is In-Jou YOGA open:” expanded=”true”]U kunt vrijwel op elke dag van de week een YOGA les bij mij volgen. Zie voor actuele lessen en tijden het lesrooster.  De deur gaat 15 min van te voren open. De lessen beginnen stipt op tijd en de deur sluit zodra de les begint. In verband met de concentratie vermijd ik graag het te laat binnenkomen  en vroeger weggaan van de Yogales.[/expand]

[expand title=”Wanneer kan ik starten:” expanded=”true”]

Nu meteen? U kunt beginnen met YOGA wanneer U maar wilt. U kunt Instromen op elk tijdstip van het jaar. Denk van te voren goed na over Uw behoeften en wensen.

Wat wilt U? Wat verwacht U van de les? Komt U voor fysieke inspanning of zoekt U rust en ontspanning?

In het menu YOGA, starten met YOGA leest U stap voor stap door hoe verder als U wilt starten met YOGA. Bij Yoga vormen leest U wat U van mijn Yoga lessen kunt verwachten. En op het lesrooster ziet U wanneer deze les plaatsvindt. Ik bied lessen aan van beginner tot gevorderde.

Komt de lestijd niet uit voor U of wilt U zich meer verdiepen in de YOGA dan kunt U overwegen om Privéles te volgen.

[/expand]

[expand title=”Moet ik me voor elke les inschrijven of kan ik komen wanneer ik wil?” expanded=”true”]U bent welkom, en inschrijven is niet nodig. Komt U voor de allereerste maal kom dan zeker op tijd, zodat U op Uw gemak kunt wennen aan de studio. Ik raad U aan altijd wat vroeger te komen. Al helemaal als U van een drukke werkdag afkomt. De deuren van de shala gaan een kwartier van te voren open. Pak die kans om je matje alvast uit te rollen en bij jezelf te komen. Het is heerlijk om de hectiek van de dag los te laten voordat de les begint.[/expand]

[expand title=”Welk abonnement kan ik het beste nemen?” expanded=”true”]

Voor diegene die nog nooit een les bij mij hebben gevolgd, heb ik een speciale introductiekaart.

Natuurlijk kunt bij mij ook een losse les betalen of U koopt een 5 of 10 beurtenkaart.

Voor diegene die zich helemaal wil onderdompelen in de wereld van YOGA is er maandkaart. Ongelimiteerd Yoga en meditatie. Hoe vaker je komt, hoe goedkoper de yogales. Wanneer U meer als 2 maal in de week wilt komen lessen is dit wellicht heel interessant voor U.

Studenten/jongeren tot en met 21 jaar krijgen korting op de 5- en 10 lessenkaarten bekijk daarvoor de prijslijst.

Bij aankoop van een lessenkaart en een abonnement is het mogelijk om naar elke yogales gelijk welk tijdstip dan ook te komen. Je komt wanneer jij kunt en zit niet aan een dag of tijd verbonden.

[/expand]

[expand title=”Kan ik pinnen?” expanded=”true”]U kunt niet pinnen. De betaling kunt U Contant, via overboeking of via Tikkie doen.[/expand]

[expand title=”Welk abonnement kan ik het beste nemen?” expanded=”true”]

Voor diegene die nog nooit een les bij mij hebben gevolgd, heb ik een speciale introductiekaart.

Natuurlijk kunt bij mij ook een losse les betalen of U koopt een 5 of 10 beurtenkaart.

Voor diegene die zich helemaal wil onderdompelen in de wereld van YOGA is er maandkaart. Ongelimiteerd Yoga en meditatie. Hoe vaker je komt, hoe goedkoper de yogales. Wanneer U meer als 2 maal in de week wilt komen lessen is dit wellicht heel interessant voor U.

Studenten/jongeren tot en met 21 jaar krijgen korting op de 5- en 10 lessenkaarten bekijk daarvoor de prijslijst.

Bij aankoop van een lessenkaart en een abonnement is het mogelijk om naar elke yogales gelijk welk tijdstip dan ook te komen. Je komt wanneer jij kunt en zit niet aan een dag of tijd verbonden.

[/expand]

[expand title=”Wat doe ik aan naar de les?” expanded=”true”]

 • YOGA beoefen je op blote voeten, schoenen heb je niet nodig.
 • Draag sportkleding waar jij je fijn in voelt.
 • Neem een extra deken, sweater en sokken mee voor tijdens de ontspanning. Om spierpijnen te voorkopen pak je jezelf goed in voordat je na de inspanning een minuut of 10 op de mat ligt.
 • Wanneer je voor de YIN en Restorative YOGA komt zorg dan voor wat dikkere kleding.
 • Doe je juwelen af voordat je naar de les gaat over het algemeen gaan ze in de weg zitten.
 • Draag geen parfum.
 • Er zijn in de studio matten beschikbaar die je kunt gebruiken wanneer je nieuw bent, toch adviseer ik dat je op termijn wegens hygiënische redenen een eigen mat aankoopt voor jezelf.
 • De directie stelt zich niet aansprakelijk voor jouw persoonlijke spullen, neem daarom enkel wat je nodig hebt voor YOGA mee naar de Studio en laat al het andere achter thuis.

[/expand]

[expand title=”Wat ik eet ik voordat ik YOGA beoefen?” expanded=”true”]

 • Wanneer mogelijk adviseer ik U om niet op een volle maag YOGA te beoefenen. Eet gerust maar zorg dat je een uur of twee van te voren niet heb gegeten.
 • Je mag water meenemen in de ruimte, echter toch is het beter voor uw lichaam om voor of na de les te drinken en niet tijdens de les.
 • Er staat altijd water en kruidenthee voor u klaar als u komt. 😊

[/expand]

[expand title=”Ik heb een blessure, kan ik wel YOGA beoefenen?” expanded=”true”]Natuurlijk is het verantwoord om bij elke blessure navraag te doen bij een Arts of U mag bewegen en gaat het advies van de arts/specialist altijd voor.

Wanneer U met de blessure mag bewegen dan kunnen we samen kijken welke yogavorm het beste voor U is op dat moment. Iedere blessure heeft namelijk een andere aanpak nodig.

Yoga kan ervoor zorgen dat je je grenzen leert kennen en je meer bewustzijn ontwikkeld. Toch kan het zo zijn dat je tijdens jouw herstellende stadium een meer individuelere aanpak nodig hebt. Denk er dan aan dat het ook mogelijk is om een Therapeutische Privé les in te boeken.

Wanneer U Fysieke of Geestelijke  gezondheidsproblemen hebt is het noodzakelijk om dit te melden voordat de les begint! Niet elke YOGA pose is geschikt om te doen voor ieder mens. Ook tijdens de groepslessen is er een individuele aanpak en zijn er differentiaties bij elke houding beschikbaar.

[/expand]

[expand title=”Gaat YOGA samen met de overige sporten die ik beoefen?” expanded=”true”]
YOGA verbeterd jouw fysiek bewustzijn, het zorgt voor lenigheid en helpt jouw meer te focussen en verbeterd jouw ademhaling. Dit zijn stuk voor stuk bruikbare kwaliteiten die je kunt meenemen in elke fysieke activiteit. Je kunt eigenlijk zeggen dat YOGA een zeer goede aanvulling is op elke sport jij daarnaast beoefend. Veel top sporters gebruiken YOGA als een aanvulling op hun training.

[/expand]

[expand title=”Hoe vaak in de week beoefen je YOGA?” expanded=”true”]
Om de beste kwaliteiten uit de YOGA te halen is het fijn om regelmatig met de zelfde teacher(s) YOGA te beoefenen zodat je een waardige practice kunt opbouwen. Wanneer je eenmaal per week komt zal is dat een mooie aanvulling op jouw andere activiteiten die je beoefend en zorgt de YOGA ervoor dat je stress en spanning uit lichaam en geest kan ontladen. Twee tot drie maal per week YOGA beoefenen is wel een minimale commitment die je naar jezelf mag maken als je werkelijk blijvende verandering in je leven wilt brengen. Vele mensen waaronder ikzelf beoefenen YOGA elke dag omdat het ondersteuning biedt in het leven, waardoor we fitter en energieker in ons vel komen te zitten en alle kwaliteiten op een liefdevolle manier uit het leven kunnen halen. YOGA wordt door dagelijks beoefening een levenswijze die dieper gaat dan enkel en alleen een houding beoefenen. Het wordt het pad naar je ware staat van zijn.

[/expand]

[expand title=”Kan ik deelnemen aan de lessen wanneer ik zwanger ben?” expanded=”true”]

Ja! Tijdens mijn eigen zwangerschap heb ik yoga beoefend tot de laatste dag en les gegeven tot en met week 38!

Wanneer je al YOGA beoefend en bekend bent met de houdingen van YOGA wanneer je zwanger word dan kun je deelnemen aan de lessen op eigen risico. Er gebeurd heel veel tijdens de eerste weken van de zwangerschap en het is daarom heel goed om met je lerares te overleggen wat goed is voor jou! Geef daarom ALTIJD voordat de les begint door dat je zwanger bent ook al ben je in je 1e week. Doorgeven van een ZWANGERSCHAP is een MUST! Er zijn heel veel modificaties in houdingen en ademhaling voor dames die zwanger zijn. Zwangerschapsyoga is een studie die compleet op zich zelf staat. 

Lees graag het stukje door wat ik heb geschreven met tips YOGA beoefenen tijdens zwangerschap door.

Het antwoord ja, je kunt deelnemen aan de YOGA les tijdens de zwangerschap en kunt daarvoor kiezen om in de groep les te blijven volgen of individueel les te komen volgen in mijn Therapeutische Privé lessen die ik geef.

[/expand]

[expand title=”Welke lessen zorgen ervoor dat ik kan leren omgaan met Stress?” expanded=”true”]

Al tijdens de begin tijden van YOGA, zorgt het beoefenen van YOGA ervoor dat men stress vermindering in het leven gaat ervaren, zowel op fysiek en geestelijk gebied. Het helpt jou namelijk om opgebouwde stress te verminderen en een meer gebalanceerde aanpak te houden in je dagelijkse leven.

Alle lessen zullen ervoor zorgen dat je stress vermindering hebt echter wanneer je acuut toe bent aan direct het verminderen van stress dan stel ik U voor om te starten met Restorative, Yin, Stress Release of de Inner Flow YOGA lessen.

Op een later tijdstip kunt U doorstromen naar de  Vinyasa en Ashtanga lessen waarbij je op een actievere, andere  wijze leert omgaan om Jouw stress om te zetten in ENERGY en je ook meer zult werken aan je fysiek gestel.

Uiteindelijk draait het om  de YIN en YANG van het leven in evenwicht te behouden zoals een weegschaal die in balans kan blijven onder elke omstandigheid.

[/expand]

[expand title=”Wat zijn de voordelen van YOGA?” expanded=”true”]

De voordelen van YOGA zijn herhaaldelijk over de tijd wetenschappelijk bestudeerd.

Wanneer men regelmatig met enige discipline wekelijks een paar maal YOGA beoefend kan dit zorgen voor:

 • Stress vermindering.
 • Kracht opbouw.
 • Postuur verbeterend werken, meer lenigheid en een rechtere houding.
 • Energie level een boost geven.
 • Ademhaling verbeterd. Men wordt bewuster hoe men ademt.
 • Meer fysieke en geestelijke balans in het leven.
 • Herstellend werken bij blessures en chronische pijnen.
 • Opent jouw voor een transformatie proces om bewuster en helderder in het leven te komen te staan.

 

Wanneer je regelmatig YOGA beoefend, zul je merken dat YOGA jouw vele mooie kwaliteiten gaat bieden om je werkelijke staat van zijn te omarmen.

[/expand]

WhatsApp chat